-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16705 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

چرا تراشيدن ريش حرام است
اولا، فلسفه همه احكام و جزئيات آنها به طور تفصيلي روشن نيست وآگاهي از آن دانشي فراتر از تنگناهاي معارف عادي بشري ميطلبد. ليكنبطور اجمالي روشن است كه همه احكام الهي تابع مصالح و مفاسد واقعي درمتعلق آنهاست. بنابراين در صورتي كه فلسفه حكمي را بالخصوص ندانيمبنابر قاعده كلي فوق از آن بايد پيروي كرد. زيرا يقين به وجود مصلحتي در آنهست هر چند بر ما ناشناخته باشد.
ثانيا، در جست و جوي فلسفه احكام نبايد هميشه به دنبال علوم تجربيرفت و دليلي مادي و فيزيولوژيك برايش جست و جو نمود. اين فرايند كههمواره در پي يافتن مصلحت يا مفسدهاي طبي يا...باشيم برخاسته از نگرشيمادي گرايانه است. در حالي كه بسياري از احكام مصالحي معنوي دارند كه درحوزه هيچ يك از علوم بشري قابل تحقيق نيست و آنها با متد تجربي خودقادر به حكمي نفيا يا اثباتا پيرامون آن نيستند و يا اگر نظري بدهند بسيارسطحي است و چه بسا مسأله حكمتي برتر و بالاتر داشته باشد. چنان كه درمورد روزه علوم به خواص بهداشتي آن پرداختهاند ولي قرآن مجيد فلسفهايبالاتر را بيان فرموده و آن «تقوايابي» است.
نيز در مورد تراشيدن صورت از نظر طبي گفتهاند: وجود محاسن برايمحافظت از لثهها و دندانها و پوست صورت مفيد است. حتي امروز يكي ازراههاي انتقال ويروس بعضي بيماريها را تيغ زدن به صورت ميدانند. ليكنبه نظر ميرسد فلسفه اصلي حكم اثري معنوي و روحي و حفظ حالت طبيعيخلقت مرد باشد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.